vineri, 26 aprilie 2013

Romania - Groapa de deseuri pt. vaccinul pneumococic Synflorix?

Din ciclul "Romani, vi se (mai) pregateste inca ceva", caci poate nu v-ati saturat de cate vi se indeasa pe gat si cate inghititi, cuminti si supusi, va mai aduc si eu o bombonica.

E saptamana europeana a vaccinarii si intreaga mass-media romaneasca parca a turbat. Nu mai auzi si nu mai citesti si nu mai vezi decat isterie despre vaccinare. Baietii sunt disperati ca le dispar clientii si au iesit la atac cu dintii scrasnind si cu balele curgand precum acei zombie din serialul "The Walking Dead", pregatiti sa muste si sa infecteze tot ce le iese in cale.

Amenintari cu poliomielita au fost vehiculate, Romania ar fi "terenul propice pentru reaparitia unor boli eradicate precum poliomielita". Nicaieri nu se precizeaza ca inca din 2003 Romania este mentionata in documentele Organizatiei Mondiale a Sanatatii drept "tara cu cele mai multe cazuri de poliomielita paralizanta in urma vaccinarii":
"In Romania the rate of vaccine-associated paralytic poliomyelitis in all children was approximately ten times higher than the estimated 1 case per 2.5 million doses administered in the USA and Europe, most probably because of the use of multiple injections (50)."  ("In Romania, rata poliomielitei paralizante in urma vaccinarii a fost de aprox. 10 ori (ZECE ORI) mai mare decat cazurile estimate in SUA si Europa (1 caz la 2,5 milioane de doze de vaccin), probabil din cauza folosirii injectiilor multiple.")
Studiul citat de OMS este AICI. Mai multe informatii puteti gasi si singuri pe aceasta tema.

Si mai am o veste proasta pentru voi: Ministerul Sanatatii si Societatea Romana de Pediatrie (cu papusarul GlaxoSmithKline in spatele cortinei) aproape au luat decizia sa introduca vaccinul pneumococic in schema "obligatorie" si "gratuita". Se face o reclama descreierata, o propaganda manipulativa cum rar mi-a mai fost dat sa vad de la gripa porcina incoace.



Un grup de initiativa din Belgia (tot mamicile, evident) a redactat niste declaratii de presa referitoare la misterul care inconjoara in Belgia aparitia spectaculoasa si disparitia la fel de spectaculoasa si secreta a vaccinului Synflorix, adica exact acel vaccin pe care se pare ca GlaxoSmithKline se grabeste acum sa-l vanda pe piata romaneasca, nu cumva sa le expire sarjele respective.

Va traduc in continuare articolul publicat de Initiative Citoyenne pe 22 decembrie 2012.


Vaccinul Synflorix fabricat de GlaxoSmithKline retras in mare graba: vom sti vreodata de ce?

Vaccinul Synflorix produs de GSK a fost autorizat pentru utilizare in Europa in 2009(1) si a ajuns pe piata belgiana in 2010.(2) Acest vaccin, un concurent pentru foarte profitabilul si multfolositul Prevenar (al firmei Wyeth), a fost conceput pentru a proteja impotriva a 10 tulpini diferite ale bolii pneumococice si a primit o stampilă de aprobare in octombrie 2010 (3) de la expertii Consiliului Superior al Sanatatii belgian (Consiliul Suprem de Sanatate), precum si in luna mai a anului 2011 de la Centrul Federal de Expertiza a Ingrijirilor Medicale (KCE) (Federal Healthcare Expertise Centre).(4) La nici un an de atunci, aflam de la Centrul de Informatii Farmacoterapeutice belgian (CBIP)(5), precum si de la Agentia Belgiana a Medicamentelor (6) ca vaccinul Synflorix a fost retras de pe piata belgiana la inceputul lunii decembrie 2012.

Ciudat, nu am gasit niciun articol pe internet care sa specifice adevaratele motive din spatele acestei retrageri foarte grabite de pe piata, deoarece vaccinul va fi "existat" doar pentru doi ani, dar in acest timp, oare cati copii va fi ucis si vatamat acest vaccin? (Cf. diverselor rapoarte de copii morti dupa ce primisera combinatia de Infanrix Hexa cu Synflorix in recentul document confidential al GSK cu privire la vaccinul Infanrix Hexa).(7)

Socant este faptul ca, prin comparatie, cand gasim un potential defect care pune in pericol siguranta unui anumit model de masina, toti proprietarii sunt informati in mod corespunzator si masinile sunt rechemate cat mai curand posibil, pentru teste elementare. Cumva, pentru vaccinuri este cu totul altfel: retragerile au loc in secret, fara a lua in considerare oamenii care au primit deja produsul; toate acestea doar pentru a nu pata imaginea sfanta a vaccinarii, si pe buna dreptate, deoarece producatorii au inca aproape 300 de noi vaccinuri pe care care intentioneaza sa le lanseze in urmatorii ani!(8)  

Sa luam exemplul HEXAVAC-ului produs de Sanofi, retras in 2005 sub pretexte false si cu sprijinul Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA). De fapt, EMA a ajutat producatorul sa explice ca retragerea vaccinului ar fi fost datorata eficacitatii insuficiente a uneia dintre valentele cocktail-ului, cand in realitate a avut de-a face cu siguranta vaccinului: jurnalista Virginie Belle in cartea ei recenta Faut-il Faire Vacciner Son Enfant? (Trebuie sa va vaccinati copilul?)(9) precizeaza ca au fost sugari care au murit de edem cerebral dupa vaccinarea cu acest produs.


Nu uitati ca in ianuarie 2012 GSK a scapat cu o amendă de doar 70.000 € pentru efectuarea de teste ilegale cu vaccinul Synflorix pe copiii argentinieni folositi drept cobai, dintre care 14 au murit in timpul acestor "studii clinice". La acea vreme, un numar de ziare au raportat ca aceste decese ar fi avut loc "in grupul placebo": dovada - de parca am mai avea nevoie! - ca in studiile clinice pt. vaccinuri, placebo-urile sunt false [se compara un vaccin cu alt vaccin! - n.m.]. Cu alte cuvinte, studiile sunt din start descalificate de erori sistematice.(10) Motivele reale ale acelor decese nu au fost niciodata dezvaluite, ba chiar mai mult, unele autopsii nici nu au fost efectuate! Multi parinti nici nu-si dorisera ca copiii lor sa fie vaccinati, dar au fost fortati, iar unii copii erau chiar bolnavi atunci cand li s-a injectat vaccinul!(11)

Prin urmare, Initiativa Cetateneasca (Initiative Citoyenne) solicita ca CBIP, AFMPS si toti ministrii implicati sa furnizeze explicatii detaliate pentru recenta retragere pripita a vaccinului Synflorix produs de GSK. De asemenea, insistam ca intreg "cod al tacerii" din jurul vaccinarii sa ia sfarsit imediat si facem apel la toti cetatenii, politicienii, jurnalistii, medicii si intregul personal medical si pediatric sa deschida ochii la dezastrul etic, moral si de siguranta reprezentat de practica actuala de vaccinare oarba si sistematică a sugarilor. Si cand stai sa te gandesti ca aceasta practica este "autorizata" de catre pseudo-experti plini de conflicte de interese. Cum ar mai putea ei sa fie de incredere?!   

______________________________

(1) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/Synflorix--EPAR--U.E---AMM-en-2009.pdf
(2) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/AFMPS-nouveau-synflorix-2010.pdf (cf p. 7/10)
(3) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/dec-2011/Rapport-CSS-oct.-2010--pneumocoques-.pdf
(4) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/KCE--rapport-vaccins-pneumococciques--2011-.pdf
(5) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/CBIP-retrait-Synflorix-decembre-2012.pdf
(6) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/AFMPS-Synflorix-retrait-dec.-2012.pdf
(7) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/confid.pdf
(8) http://www.initiativecitoyenne.be/article-presque-300-nouveaux-vaccins-en-preparation-104391967.html
(9) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/Dessous-de-l-hexavac--livre-Virginie-Belle-.pdf
(10) http://www.initiativecitoyenne.be/article-test-illegaux-de-gsk-sur-des-enfants-argentins-14-deceset-
une-amende-seulement-96751227.html
(11) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/COBAYES-HUMAINS--Argentine--Synflorix.pdf

* * * * *

Si iata si dezlegarea marelui mister al disparitiei spontane a vaccinului Synflorix de pe piata belgiana: Synflorix-ul si-a facut bagajele si a decolat spre Romania, unde filantropii de la GlaxoSmithKline  "sustin" si "sprijina" anul acesta toate campaniile de vaccinare cu vaccinul pneumococic pornite de Societatea Romana de Pediatrie, de Ministerul Sanatatii etc.. Au gasit baietii piata de desfacere si se pare ca romanii sunt mult mai usor de prostit decat belgienii.

In articolul meu precedent despre vaccinurile pneumococice, am scris deja ca rezultatul campaniilor masive de vaccinare cu vaccinul pneumococic (dupa ce strategia de marketing a fost un succes!) a dus la o surpriza de proportii: s-a ajuns la un fenomen masiv de regrupare (dislocare, stramutare etc.) a tulpinilor. In locul reducerii pe termen lung a imbolnavirilor s-a schimbat doar tipul bacteriilor care au fost identificate in declansarea meningitelor, pneumoniilor si otitelor. Cele sapte tulpini de pneumococi continute in vaccin au pierdut treptat teren, iar alte tipuri de pneumococi au recuperat puternic din urma, devenind tot mai puternici.
Astfel, dupa un declin initial al bolilor pneumococice invazive, s-a ajuns la un comeback masiv, care se afla partial chiar la un nivel mai mare decat la inceputul campaniilor mondiale de vaccinare. 
In special tulpina 19A se dovedeste a fi o problema grava, data fiind si rezistenta ei neobisnuit de mare la antibiotice! Multi pacienti au murit din cauza infectiei respective, altii au trecut prin chinuri indelungate cu nenumarate incercari esuate de terapie. Un studiu olandez a aratat dealtfel cum copiii vaccinati au un risc aproape dublu fata de copiii nevaccinati din grupa de control ca mucoasele lor nazale sa fie colonizate de serotipul 19A!
Concluzia e simpla: if you fuck with nature, nature will fuck you right back!

13 comentarii:

  1. Feli, am citit pe blogul tau despre o carte impotriva vaccinurilor scrisa de o doctorita (parca din SUA) specializata in imunologie, din pacate nu mai stiu unde am citit, daca intr-o postare sau intr-un comentariu.
    Ai putea sa imi dai te rog numle doctoritei si al cartii?
    Multumesc.
    A.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba de "Vaccine Illusion" scrisa de Tetyana Obukhanych. Deocamdata se gaseste doar in versiunea Kindle: http://www.amazon.com/Vaccine-Illusion-ebook/dp/B007AW2CLG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1367135213&sr=8-1&keywords=Vaccine+illusion

      Ștergere
  2. Iti multumim pentru toate aceste articole pe care ni le oferi. Le citesc mereu pe nerasuflate. Sper doar ca tot mai multi sa-si deschida mintea si sa lase adevarul sa intre. Cat despre vaccinari, fiind medic dentist, am ocazia (destul de des in ultimul timp)sa aud tot felul de povesti de la parinti: fetita cu TBC de la vaccinare, scoala inchisa din cauza multiplelor cazuri de varicela, TOTI vaccinati, copil cu otita extrem de grava tratata in spital(cele mai puternice atibiotice timp de o luna, deoarece infectia nu ceda), in urma vacc antipolio. Cred ca ar trebui sa incep sa le inregistrez. Mult spor in continuare. Lacramiora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lacramioara, chiar ar trebui sa-i iei cumva in evidenta sau sa-i convingi sa mearga sa raporteze aceste probleme la autoritati (cu fisa medicala etc.), sa traga totusi pe cineva la raspundere, pt. ca si-asa statisticile cu copii vatamati de la vaccin sunt falsificate la greu; tot pe parinti cade greul, dar efortul lor va ajuta poate alti parinti sa ia decizia cea buna si sa nu-si mai puna copiii la dispozitie pe post de cobai :-(

      Ștergere
  3. Incerc sa fac asta, dar observ ca sunt destul de greu de mobilizat, chiar si atunci cand le este vatamat propriul copil.Intrebarea:"Cu cine sa ma lupt?cu sistemul?"vine si cu un raspuns:"Oricum nu o sa schimb nimic". Trist, stiu, dar cam asta gandesc ei. Tot in directia asta incerc sa merg si eu, in ideea ca poate salveaza alti copii de la posibilele complicatii. Sa nu ne lasam batuti. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt parintele unui copil cu tbc ganglionar indus de vaccinul bcg...am incercat sa ne luptam mai multi parinti cu sistemul....individual...ni se spunea ca am nimerit o asistenta incompetenta....greseala de inoculare...la comun, s-a chemat o comisie oms...formata din danezi sau oameni care lucrau in danemarca...care au zis ca vaccinul danez (sic!) e ok, si procentul de reactii adverse e acceptat de oms...deci...orice actiune in justitie...zero efect...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariuca, te rog mult, poti sa postezi comentariul tau si la articolul "Argumentele mele impotriva vaccinarii"? Ar fi f.f. important, deoarece tocmai zilele astea am avut ca "special guest" o doamna Manuela care si-a permis sa bagatelizeze intr-un mod de necrezut suferinta copiilor si parintilor vatamati de acest vaccin, am postat acolo comentariul unei alte mamici care a trecut prin experienta ta... Te-as ruga, daca poti sa-ti aduni toata puterea, sa povestesti mai mult despre experienta ta, ca sa realizeze cat mai multi parinti ce inseamna cu adevarat cand te loveste personal acel "efectele adverse nu depasesc beneficiile" :-(
      Stiu ca exista o actiune in justitie deja, daca ma cauti pe Facebook (Felicia Popescu, am aceeasi poza ca si la profilul de pe blog) am sa incerc sa te pun in legatura acolo cu cineva care poate te ajuta mai departe. Nu trebuie renuntat, ei exact pe asta se si bazeaza, ca sa-si poata continua activitatile criminale!
      Multa putere, multa credinta in bine si mult curaj iti doresc!! Si multa sanatate pt. copilasul tau!!

      Ștergere
    2. Mariuca, daca mai citesti aici, te rog mai scrie-mi un comentariu cu adresa ta de mail (nu-l voi publica!), am ceva foarte important sa-ti spun!!
      Numai bine iti doresc tie si puiutului tau si sanatate multa!!

      Ștergere
  5. As dori sa stiu cum procedati cu carneul de vaccinuri pt gradinita/scoala... nu stiu daca ati ajuns la aceasta etapa insa este o adevarata lupta cu morile de vand daca le spui adevarul.
    Intrebarea mea este daca tot mai multi se vor impotrivi, credeti ca firmele farmaceutice ne vor lasa? si nu vor aranja cu clasa politica atat de corupta pt a pedepsi drastic parintii care iau aceste decizii??? de ex cu inchisoarea asa cum sunt legile in alte state.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va pot spune nimic din experienta proprie, deoarece traiesc in Germania si aici lumea nu e dezinformata ca in Romania, unde se vorbeste permanent de "vaccinurile obligatorii"; eu nu am intampinat nici cea mai mica greutate la gradinita (ba le-am dus si 4 foi cu motivele pt. care David nu e vaccinat, sa le puna la dosarul lui), iar la scoala se va duce la anul si sincer abia astept intalnirea cu medicul de la directia sanitara care il va "controla" inainte de inceperea scolii si ma va intreba de ce e gol carnetul de vaccinari ;-)
      Acum, in cazul dvs. concret, nu cred ca e o lupta cu morile de vant (aia era inutila ;-)), pt. ca stiu f.f. multe mamici cu copii nevaccinati la gradinite in Romania, nu e dracul chiar atat de negru. Mergeti pe blogul Cristelei Georgescu (daca n-o stiti deja, e la mine in dreapta pe blog roll), ea are si forum, inscrieti-va si sfatuiti-va cu incredere cu celelalte mamici care au invins deja in lupta pentru a pastra intacta sanatatea copiilor lor!
      In ce state se pedepseste cu inchisoarea daca nu vaccinezi? Ca am inteles ca pana si in SUA (apoteoza democratiei ;-)) tot iti poti lua religious exemption daca vrei cu adevarat.
      Tineti-va tare pe pozitie, curaj si capul sus, nu va vaccineaza nimeni copilul cu forta in Romania daca nu doriti acest lucru. Responsabilitatea suprema tot parintii o detin, asa cum e normal.

      Ștergere
    2. nu eu nu cunosc niciun stat care sa oblige vaccinarea.
      Cu carnetele de vaccinari, da, sunt probleme in Bucuresti la inscrierea la gradinita si scoli. Adica dosarul se depune cu cateva luni, si iti pot anama/refuza inscrisul copilului - unii spun direct sa se vaccineze si ultimile boli. Am avut personal.

      Cu lupta cu farmaceuticele, solutia e simpla: nu mai cumpara din farmacie. Pt medicamentele de rutina, sa ai in casa, cauta producatori romanesti ( comprese sterile, unguente, antinevralgic, paracetamol etc - o lovitura contra importului). La fel, incurajat patriotismul in jur: pt cei ce vor neaparat tratamente, sa ceara la medicul de familie medicamente produse in Ro.
      Daca 10% din romani vor face asa, va scadea suprematia Glaxosmith & co...

      Ștergere
  6. De unde stiti ca se va introduce Synflorix si nu Prevenar?

    RăspundețiȘtergere